Profesionální řezbářská dláta

Mezi profesionální řady řezbářských dlát vždy patří zajisté řady, které jsou ručně vyrobené. Pokud si objednáte dláta, která budou strojově vyrobená, vždy budou sice dobrá a asi i v dobré kvalitě, ale ruční výroba je prostě ruční výroba. Nic vám vaši kvalitní práci nepodpoří právě tak, jak ručně vyrobené dláto, které vyrobí sám řezbář. Jen on nejlépe zná práci řezbáře a ví, jak dláto musí sedět v ruce, na co si dát pozor a jak má být nakloněno ostří, aby v ruce sedělo co nejlépe.

 

Nezapomeňte také na to, že každé dláto se musí udržovat, jinak vám časem zajde. Při údržbě dlát je nutné vědět, že jakmile si dláto zakoupíte od výrobce, tak je poprvé ošetřeno a poprvé vyzkoušeno na tvrdé dřevo, jako je například ořech. Vaše práce následně přichází ve chvíli, kdy musíte dláto ustálit. Čili jeho ostří. Na to se používá zelená leštící pasta a filcový kotouč. Potahování pak touto pastou nesmí být příliš dlouhotrvající. Je lépe takto dláto zdržovat v malých a častých intervalech. Čas od času je také dobré použít konzervační olej, který se již nepoužívá na ostří samotné, ale na dláto jako takové. je to důležité kvůli tomu, aby dláto nepřebíralo vlhkost okolí a také nebylo narušováno vaším potem z dlaní.

Ceny dlát se pak následně různí jak od výrobce, tak od jejich kvality nebo také velikosti a užití. Běžně platí, že čím větší dláto, tím dražší, než malé a čím profesionálnější, tak tím také dražší. Samostatné kusy dlát se pak pohybují cenově někde mezi 300 – 600 Kč.

 

Mohlo by Vás zajímat:


Tento záznam byl zaslán Řezbářská dláta a označen , , , , . Záložka je zde.

Similar posts

Komentáře jsou uzavřeny.